вівторок, 01 жовтня 2024 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Перевага РФ у снарядах скоротилася до рекордного рівня

Перевага РФ у снарядах скоротилася до рекордного рівня
Перевага російської армії в снарядах рекордно скоротилася. Фото: ШІ

Перевага російської армії в снарядах рекордно скоротилася.

Україна працює над тим, щоб виробляти всю номенклатуру озброєння і військової техніки, необхідної на фронті, заявив перший заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Армія РФ досі переважає українське військо за кількістю артилерійських снарядів на фронті. Але з зими 2024-го ця різниця скоротилася майже втричі. Станом на сьогодні співвідношення використання артилерійських боєприпасів на полі бою скоротилося порівняно із зимою 2024 року. Тоді співвідношення було 1 до 8. На сьогоднішні воно складає 1 до 3", - зазначив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застосовують КАБи та вогнемети: окупанти знову хочуть захопити Вовчанський агрегатний завод

Україні складно конкурувати у виробництві озброєння, військової техніки та боєприпасів із РФ, яка має більший промисловий потенціал.

"Саме тому вирішальне значення має допомога іноземних партнерів та ефективна робота чиновників. Наші відомства, уряд і керівництво України проводить вагому роботу в напрямку створення спільних підприємств для того, щоб ми мали, за допомогою наших партнерів, спроможність виробляти всю номенклатуру озброєння і військової техніки, яка нам необхідна", - зауважив перший заступник міністра.

Російська війна проти України триває вже третій рік, тому поле бою формують три основні чинники. Їхня взаємодія пояснює протиріччя, які щодня проявляються вздовж лінії фронту. Йдеться, зокрема, про запаси техніки в РФ. За прогнозами аналітиків, вже в середині 2025 року на російських складах не залишиться старих танків і бойових машин, пише Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Перевага РФ у снарядах скоротилася до рекордного рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі