вівторок, 06 листопада 2018 17:47

Визнанням "виборів" на Донбасі Росія видала мандат на війну

Визнанням "виборів" на Донбасі Росія видала мандат на війну
Вибори на Донбасі: у Мінську Росія видала мандат на війну. Фото: УНН

Російська сторона заявила, що визнає так звані вибори ватажків терористичних формувань ЛДНР.

Таку заяву зробили під час зустрічі у Мінську Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Про це повідомила у Facebook представниця України у робочій групі ТКГ із гуманітарних питань, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"На всіх групах українська сторона підняла питання скасування псевдовиборів, організованих Кремлем на окупованому Донбасі, їхнє невизнання. РФ сьогодні офіційно заявила , що визнає результати організованих ними ж "виборів московських маріонеточних режимів". Українська сторона заявляє: РФ, яка дала старт псевдовиборам в окупованому Донецьку та Луганську, сьогодні видала цією заявою мандат на війну , яку вона давно оголосила Україні", - написала Геращенко.

За її словами, дії РФ та їхніх маріонеток призводять до зриву політико-дипломатичних переговорів у Мінську та дестабілізації ситуації на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість гречки: у ЛНР придумали, як збільшити явку на "вибори"

"Це повтор сценарію 2014-го, коли псевдовибори, організовані Кремлем, призвели до зриву Мінських переговорів. Невиконання Мінських угод і серйозної дестабілізації на Донбасі, тисяч жертв серед військових і цивільних. На жаль, ця авантюра матиме серйозні безпекові та політичні наслідки. Спецпредставник головуючого в ОБСЄ М. Сайдік сьогодні зробив офіційну заяву в Мінську: псевдовибори в ОРДЛО категорично суперечать духу і букві Мінських угод", - наголосила Геращенко.

Також вона додала що ці "вибори" вже засудили ЄС, США, країни G7, більшість країн, що входить до Радбезу ООН.

На окупованих російськими найманцями територіях Луганська та Донецьк 11 листопада мають пройти "вибори" ватажків.

Зараз ви читаєте новину «Визнанням "виборів" на Донбасі Росія видала мандат на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі