понеділок, 10 червня 2024 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна може перезавантажити цю війну - сенатор Грем

Україна може перезавантажити цю війну - сенатор Грем
Україна зможе відновити "військовий імпульс" уже влітку. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Завдяки суттєвій американській допомозі Україна зможе відновити військовий імпульс на полі бою вже цього літа.

У Києва з'явився реальний шанс перезавантажити цю війну, заявив американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем, повідомляє Politico.

"У нас є шанс перезавантажити цю війну тепер, коли США надають значну допомогу Україні, включно з новим пакетом військової допомоги на 225 млн, про який президент Джо Байден оголосив 7 червня. Ми або будемо допомагати Україні, або ні. Настав час дати їм F-16. Дозволити керувати літаками та далекобійною артилерією, щоб вражати цілі всередині Росії. Переслідуйте активи Володимира Путіна, де б вони не були, по всьому світу. Переходьте в наступ", - закликав сенатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник авіації розповів про озброєння, яке прийде разом із F-16

Він сподівається, що Україна відновить військовий імпульс влітку. Грем розкритикував те, наскільки повільними та нерішучими були США у наданні підтримки Києву.

"Але якби ми взялися за активи, якими володіє Путін по всьому світу, забрали б його гроші, вкрадені у російського народу, і допомогли б жертвам в Україні. Думаю, це багато зробило б для припинення цієї війни", - додав політик.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 10 червня склали 519 750 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1190 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Україна може перезавантажити цю війну - сенатор Грем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі