середа, 15 лютого 2023 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Виконують важливу функцію: чому ЗСУ так відчайдушно боронять Бахмут

Виконують важливу функцію: чому ЗСУ так відчайдушно боронять Бахмут
У боях за Бахмут українська армія знищує сили противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У боях за Бахмут українська армія знищує сили противника. Навіть у разі відходу з міста не ворог не повинен прорватися на Слов'янськ та Краматорськ.

"Воїни на Бахмутському напрямку виконують дуже важливу функцію. Вони зараз знекровлюють ворога. Знищують кращі російські частини. З кожним таким боєм противник стає все менш боєздатним", – сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в інтерв'ю РБК-Україна.

Відповідаючи на питання, за яких умов українським військам доведеться відходити з Бахмуту, Череватий зазначив, що тактичні відступи можливі в різних ситуаціях: для збереження особового складу, щоб покращити своє тактичне положення і більш ефективно проводити оборонну операцію, щоби вирівняти лінію оборони.

"Важливо, щоби ворог не мав можливості системно прорвати нашу оборону, тому що тоді він обрушує тили і просто рухається по напрямку головного удару. Наприклад, у даному випадку це Слов'янськ та Краматорськ", – сказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здавати місто не збираються – заступник командира батальйону розповів про бої у Бахмуті

Череватий зазначив, що керівник цієї ділянки фронту – один із найдосвідченіших генералів командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

"Він планував київську битву, харківську та лиманську операції. У нього дуже потужний штаб і там, як правило, розглядаються різні варіанти дій противника і варіанти протидії їм", – додав він.

Рішення України захищати Бахмут є стратегічно обґрунтованим кроком, попри втрати.

Оборона Бахмута, яку проводить Україна, змусила Кремль використати більшу частину угруповання "Вагнера" і залучити цінні російські повітряно-десантні сили для підтримки наступальних операцій на виснаження, говориться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Українська оборона Бахмута призвела до послаблення значних російських сил. Що створить сприятливі умови для майбутнього українського контрнаступу.

Зараз ви читаєте новину «Виконують важливу функцію: чому ЗСУ так відчайдушно боронять Бахмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі