вівторок, 14 лютого 2023 20:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Здавати місто не збираються – заступник командира батальйону розповів про бої у Бахмуті

Здавати місто не збираються – заступник командира батальйону розповів про бої у Бахмуті
У Бахмуті створена багатоешелонована оборона. Фото: eastnews.ua

Українські війська не збираються здавати російським загарбникам Бахмут.

У місті організували багатоешелоновану оборону, сказав заступник командира батальйону "Свобода", лейтенант Нацгвардії Володимир Назаренко в ефірі "Радіо Свобода"

"Я хотів би запевнити вас, що виходити з міста ніхто не збирається. Місто обороняють на кожній вулиці. Кожна вулиця, кожна будівля – це є фортеця. Дуже гарні укріплення по всьому місту. Я не хочу розкривати, де вони, як вони облаштовані, але, повірте: багатоешелонована оборона", – сказав він.

Повноцінних вуличних боїв ще немає.

"І якщо ворог десь на околицях міста веде зараз активні, дуже динамічні, дуже напружені бої, це є приватний сектор і декілька багатоповерхівок теж на півдні, на сході від міста, але загалом у "серце" міста ворог не пройшов. Він пробує просочуватися, але його там немає. Власне, "серце" міста, центр міста, західні околиці зокрема під надійним контролем. Українські сили є господарями цього міста", – пояснив Назаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог застосовує важку техніку для прориву на Луганщині: подробиці

Лейтенант переконаний, що ворожі сили рано чи пізно закінчаться. Ворог уже змушений вводити все нові і нові з'єднання.

На початку січня були заяви, що майже повністю розбита ПВК "Вагнер". Після цього росіяни ввели десантників. Українці їх "добре покусали, пошматували".

"Зараз вони відвели десантуру на деяких напрямках, веліли просто тримати лінію оборони. І ми знаємо, що от останній тиждень лінія фронту була стабілізована. Але зараз ворог дійсно попер, почав видавлювати північний фланг, північні околиці, власне, у напрямку Красної Гори. Але там доволі великі втрати несе ворог. І зовсім скоро буде та ситуація, коли у ворога вичерпаються можливості підтягувати все нові і нові сили. Це більше моє сподівання, ніж такий от прогноз. Я не хочу бути тим, хто казав що війна за два-три тижні закінчиться. Але, як мені здається, відчувається, що для них це все складніше і складніше", – розповів Назаренко.

Російська армія зазнала значних втрат під Вугледаром у Донецькій області.

Водночас ворожі сили на фронті на Донбасі продовжують спроби наступу в районі Бахмута.

Луганський напрямок також залишається складним. Збройні сили України готуються до наступу росіян і займають вигідні позиції.

Зараз ви читаєте новину «Здавати місто не збираються – заступник командира батальйону розповів про бої у Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі