пʼятниця, 21 жовтня 2022 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий експерт розкрив кривавий план РФ

Військовий експерт розкрив кривавий план РФ
10 жовтня масована ракетна атака РФ супроводжувалася спробами окупантів наступати в низці напрямків. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація може скомбінувати ракетні удари по Україні з імітацією наступу на різних напрямках фронту.

Ймовірно, саме для цього РФ перекинула до Білорусі носії гіперзвукових ракет Х-47М "Кинджал", вважає військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Днями я говорив, що російське командування відправляє в зону бойових дій частково мобілізованих у форматі "маршових батальйонів". Тобто без повноцінної комплектації технікою. Власне, цей процес прискорився в рази і це насторожує. Якщо раніше такі підрозділи супроводжувалися хоча б легкоброньованою технікою або транспортними засобами, то зараз масово женуть виключно кількісно", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у розпачі: Росія вивчає домовленості з Північною Кореєю

Під час оголошення "воєнного стану" ворог може готувати імітацію наступу. Не просто так РФ перекинула в Білорусь винищувачі-перехоплювачі МіГ-31К.

"Не можу сказати, що це становить якусь критичну загрозу, але нагадаю, що 10 жовтня масовані ракетні удари по території України супроводжувалися спробами окупантів наступати в низці напрямків. Успіху вони не мали, але факт залишається фактом", – попередив Коваленко.

Він додав, що цей план не вирішує ні тактичних, ні, тим більше, стратегічних завдань РФ.

"Тупішого рішення бути не може. А використання Х-47М "Кинджал", які зараз Росія не здатна виробляти, і зовсім бачиться проявом неадекватності та істерії. Хоча неадекватність та істерія – це вже звичайні настрої у стінах Кремля", – додав експерт.

Російські окупанти на Донбасі імітують захоплення Бахмута Донецької області, щоб показати "перемогу" хоча б на одному з напрямків фронту. На тлі постійних втрат на північному сході та півдні України росіянам доводиться демонструвати надумані успіхи.

Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт розкрив кривавий план РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі