середа, 19 липня 2023 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові розповіли, що зараз відбувається на фронті

Військові розповіли, що зараз відбувається на фронті
На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 511-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де протягом минулої доби відбулось понад 20 бойових зіткнень, повідомив уранці 19 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Ще три – по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили пункт управління противника, зенітно-ракетний комплекс, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, три склади боєприпасів та три станції РЕБ ворога", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни на півдні відмовляються воювати і здаються в полон

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки ворога в районі Богданівки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Красногорівки.

На Шахтарському напрямку, в районах Рівнополя на Донеччині та Новодарівки Запорізької області противник здійснив невдалі спроби відновлення втраченого положення.

На Запорізькому та Херсонському напрямках агресор зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У ніч проти 19 липня на підступах до Києва наші захисники знищили всі ворожі дрони-камікадзе, якими російські окупанти намагалися атакувати столицю.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли, що зараз відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі