середа, 19 липня 2023 06:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакувала Київ дронами-камікадзе: як спрацювала ППО
Оновлено

Росія атакувала Київ дронами-камікадзе: як спрацювала ППО
Одеса цієї ночі також зазнала масованої ракетної атаки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч проти 19 липня на підступах до Києва наші захисники знищили всі ворожі дрони-камікадзе, якими російські окупанти намагалися атакувати столицю.

Попередньо, без жертв та руйнувань, але дані ще уточнюють, повідомив у середу вранці начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Непроста ніч повітряних атак для всієї України. Південь, особливо Одещина. Але про Київ ворог теж не забув. Знову атакував столицю "Шахедами". Безрезультатно", – заявив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив Кримського мосту: Росія погрожує Одесі та Миколаєву

Одеса цієї ночі також зазнала масованої ракетної атаки російських військ. Там пролунали вибухи.

Вибухи лунали й на Запоріжжі. Тривоги були оголошені після опівночі у багатьох областях. В мережі писали про роботу ППО у низці регіонів.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ зазначали про ракетні залпи "Калібрами" з акваторії Чорного моря.

У столиці, а також в центральних, північних і східних областях була оголошена повітряна тривога через ракетну небезпеку і ймовірність застосування ударних БПЛА.

О 00:20 військові заявили про загрозу застосування ворогом ударних БПЛА у Донецькій, Дніпропетровській та Сумській областях. Пізніше про загрозу ворожих дронів попередили мешканців Харківської, Полтавської та Запорізької областей.

О 00:52 відбій тривоги оголосили у Кіровоградській області. О 00:53 тривогу скасували в Києві, Київській та Черкаській областях.

О 00:56 повітряна тривога поширилася на південні області, Повітряні сили ЗСУ попередили про ракетну небезпеку. Масштабна повітряна тривога тривала годину.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакувала Київ дронами-камікадзе: як спрацювала ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі