понеділок, 27 липня 2020 22:29

Військові розповіли про ситуацію на Донбасі

Військові розповіли про ситуацію на Донбасі
Бойовики 2 рази порушили режим перемир'я. Фото: Reuters

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ два рази обстріляли українських військових.

Бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети та кулемети. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"У районі населеного пункту Водяне противник посеред ночі відкривав вогонь по позиціях українських воїнів з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а біля Південного в обідню пору здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки. На цій ділянці за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування поблизу українських позицій трьома протипіхотними мінами ПОМ-2. На ділянках розведення №1, №2 та № 3 обстрілів не зафіксовано", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі: Росія відхрестилася від відповідальності за дотримання перемир'я

Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає.

У неділю, 26 липня, російські найманці замінували українські позиції мінами з годинниковим механізмом. Це зроблено, щоб під час дії режиму припинення вогню ті вибухнули і все виглядало так, ніби українська сторона здійснила обстріл і порушила домовленості про "тишу".

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі