понеділок, 29 липня 2019 17:44

Вийшов на волю бойовик, який причетний до справи МН17

Вийшов на волю бойовик, який причетний до справи МН17
Бойовик Дмитро Купріян, який вкрав трейлер для перевезення "Бука", вийшов на свободу / фото: Миротворець

Термін тюремного ув'язнення колишнього "начальника служби тилу" самопроголошеної ДНР Дмитра Купріяна (позивний "Батя") завершився.

Саме Купріян є тим найманцем РФ, який, за даними Служби безпеки України, організував викрадення у липні 2014-го трейлера для перевезення ЗРК "Бук", пишуть Українські новини.

Саме з цього ЗРК 17 липня 2014-го на Донеччині був збитий літак рейсу МН17 Malaysia Airlines.

Купріяна затримали українські правоохоронці під час перетину держкордону в грудні 2015-го.

У грудні 2017-го засудили київським судом до 5 років позбавлення волі. Та щодо нього було застосовано "закон Савченко". Термін тюремного ув'язнення Купріяна закінчився 20 червня поточного року.

Через погане поводження під вартою суд встановив за ним адміністративний нагляд строком на 1 рік.

Купріян зобов'язаний у нічний час перебувати вдома і 4 рази на місяць відзначатися в поліції. Також йому заборонено відвідувати ресторани, кафе, бари, магазини з метою придбання спиртних напоїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винних у загибелі 298 пасажирів Боїнга назвуть у березні

Дмитро Купріян - близький соратник російського терориста, полковника ФСБ Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), який командував найманцями РФ на Донбасі 2014-го.

Головне слідче управлінням Служби безпеки України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні про збиття 17 липня 2014-го літака Боїнг 777 рейсу MH-17.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов на волю бойовик, який причетний до справи МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі