понеділок, 07 листопада 2022 12:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Відкопують лише тепер: у Сіверськодонецьку знайшли тіла 400 жертв агресії РФ

Відкопують лише тепер: у Сіверськодонецьку знайшли тіла 400 жертв агресії РФ
Окупанти дочекалися листопада, коли земля замерзла, і почали вилучати зі стихійних поховань на території громади рештки жертв агресії РФ. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині у населених пунктах поблизу Сіверськодонецька проводять обшуки та зникають люди, у самому місті знайдено майже 400 тіл жертв російської агресії.

Росіяни захопили Сіверськодонецьк ще на початку літа, заявив 7 листопада голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"У них була купа справ. Як то не відновити газопостачання, не зробити опалення, не вивезти з міста тонни сміття, не організувати освітній процес, загубити гроші, спрямовані на компенсацію за зруйноване майно. Щоправда, так званий "референдум" вони організувати змогли. Окупанти дочекалися листопада, коли земля замерзла, і почали вилучати зі стихійних поховань на території громади рештки жертв агресії РФ. Знайшли тіла 396 осіб", – сказано в повідомленні.

Слід зазначити, що до травня включно українська влада здійснювала поховання усіх знайдених загиблих та померлих власною смертю на кладовищі біля Лісової Дачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія накрила вогнем поїзд з тілами своїх "200-х" – журналіст

"Як ховали людей після захоплення міста – бачите самі. Якщо раніше містяни, яким опалення так і не зробили, розраховували перезимувати в навколишніх селах, то віднедавна їхати туди стало вкрай небезпечно. У Борівському та Щедрищевому відбуваються масові обшуки, окупанти вилучають мобільні телефони, деяких людей вивозять у невідомому напрямку", – зазначив Гайдай.

Він додав, що лише зі Смолянинового забрали близько 30 осіб.

"У спорожнілі будинки цього населеного пункту, а також Новоахтирки, заселяють частково мобілізованих росіян. А от у Лисичанську сталася чергова "бавовна" – завдано ураження по підрозділу батальйону "Ахмат". Втрати окупантів склали понад 30 вбитими та до 15 осіб пораненими. Вони вже точно не підуть на Білогорівку, чергову атаку ворогу від якої відбили ЗСУ 6 листопада", – повідомив очільник ЛОВА.

На звільнених територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей виявили 1077 тіл загиблих під час окупації. У Харківській області станом на 29 жовтня виявлено 765 загиблих. З них лише 453 ідентифіковано.

Слідчі завершили ексгумацію на місці масового поховання військовослужбовців Збройних сил України в Лимані на Донеччині. Поліція вилучила з братської могили тіла 34 українських захисників. Російські окупанти замінували майже всі місця масових поховань українців. Там працюють сапери.

Зараз ви читаєте новину «Відкопують лише тепер: у Сіверськодонецьку знайшли тіла 400 жертв агресії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі