понеділок, 12 квітня 2021 15:07

Вид зсередини: показали табір військ РФ біля українського кордону
5

Знімальна група телеканалу Sky News побувала біля нового табору російських військ під Воронежем, а також на залізничній станції Маслівка, де біля українського кордону розвантажують ешелони з технікою.

У сюжеті на YouTube британські журналісти показали знімки з супутника, які демонструють масштаби розгортання табору, а також кадри переміщення техніки біля нього.

"Супутникові знімки й свідчення показують, що чисельність військ збільшується всього за декілька кілометрів від кордону з Україною, де сотням тисяч українців видали російські паспорти. Уряд Росії заявляє, що таке переміщення – просте навчання", – йдеться у відео.

Фото: Sky News

Код 76 на державних номерах військових вантажівок свідчить про те, що вони прибули з центрального військового округу РФ, тобто щонайменше за 1,1 тис. км. На станції Маслівка на південь від Воронежа є невелике військове містечко з декількома вантажівками й наметами. Галявина перед станцією порита траншеями через постійне розвантаження військової техніки, яку потім звозять на найближчий полігон. Військово-польовий табір росіян тягнеться приблизно на 2,4 км і впирається прямо в околиці дач і будинків місцевих жителів. Ті стверджують, що спорудження табору почалося наприкінці березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий експерт назвав причину паніки навколо російської техніки

Україні можуть нав'язати сценарій, за якого конфлікт на Донбасі може бути вирішений військовим шляхом. Військовий сценарій на Донбасі становитиме загрозу для тисяч мирних жителів, заявив речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Вид зсередини: показали табір військ РФ біля українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі