четвер, 09 вересня 2021 14:19

Вибори в Держдуму РФ: жителям ОРДЛО масово видають російські паспорти

СБУ фіксує масове незаконне видавання паспортів РФ на тимчасово окупованих територіях України.

Паспорти видають для забезпечення участі українців у вересневих виборах до російської Держдуми, повідомляє СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче зруйнувати Україну "особливими статусами", їх не буде - "слуга"

Організатори цього порушують норми міжнародного законодавства й позбавляють "нових" громадян соціальних гарантій.

Окупанти хочуть залучити до виборів якомога більше жителів тимчасово окупованих територій. З червня 2021 року за прямими вказівками з РФ примусове отримання російського громадянства прискорюють.

Автор: ssu.gov.ua
  РФ масово видає паспорти мешканцям ОРДЛО
РФ масово видає паспорти мешканцям ОРДЛО

У нових паспортах проставляють коди вигаданого підрозділу міграційної служби Ростовської області. Прописку в такому документі також не вказують. Виданий документ не дає права на соціальні й пенсійні виплати від країни-агресора і не робить їхніх власників повноцінними громадянами РФ.

Щоб забезпечити високу явку на виборах куратори організують виїзд жителів ОРДЛО для голосування в прикордонні міста Ростовської області РФ. Крім цього забезпечать можливість незаконного "електронного голосування", зокрема на території Л/ДНР.

Жителів тимчасово окупованих територій зобов'язують реєструвати на свої персональні дані електронну пошту. Усе це - щоб узяти участь в онлайн-голосуванні.

Більшість із "паспортизованих" мають віддати голоси "Единой России".

Верховна Рада України звернулася до міжнародної громадськості у зв'язку з незаконною підготовкою виборів у Держдуму Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму із залученням до голосування громадян України з окупованих районів Донецької та Луганської областей.

За постанову проголосували 318 народних депутатів. ОПЗЖ не голосувала.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Держдуму РФ: жителям ОРДЛО масово видають російські паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі