середа, 06 липня 2022 22:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Верещук розповіла, скільки ще людей залишилося у Лисичанську

Верещук розповіла, скільки ще людей залишилося у Лисичанську
Віцепремʼєр Ірина Верещук закликала людей не повертатися у Маріуполь. Фото: t.me/vereshchuk_iryna

У Лисичанську в Луганській області залишилося ще до 12 тис. цивільних людей.

У них була можливість евакуюватися, але люди відмовилися з обʼєктивних та субʼєктивних причин, вважає міністерка з питань реінтеграації окупованих територій Ірина Верещук. Про це вона розповіла в етері національного марафону.

"Якщо ви згадуєте про Лисичанськ, то там залишилося 10-12 тисяч людей. Більшості вдалося евакуюватися. І я мушу визнати - в них була можливість евакуюватися. Там залишилися люди, які з певних причин, я не буду зараз давати оцінок, але і об'єктивних, і, напевно, часто і суб'єктивних, залишилися", – повідомила Верещук.

За її словами, це той випадок, коли люди "не слухали владу".

Також Верещук підтвердила, що тепер росіяни вивозять цивільних з Лисичанська до фільтраційних таборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селах навколо Лисичанська досі точаться важкі бої – Гайдай

"І зараз дійсно відбувається той процес, про який ви говорите: їх забирають у фільтраційні табори, проводять прискіпливу перевірку на патріотичність чи належність до Збройних сил, чи родичі воювали, чи в ТрО, чи татуювання є, чи ще щось, чи навіть відео, чи пост у Фейсбуці, що б близько нагадувало про українську позицію", – розповіла вона.

Міністерка наголосила на тому, що треба евакуювтися при першій можливості.

"Тому я завжди закликаю евакуюватися, виїхати, як тільки буде перша можливість, не вірити окупантам жодному слову. Вони прийшли з бідою, вони прийшли нас знищувати і ліквідовувати", – зауважила віцепрем'єр.

Також вона закликала людей не повертатися до тимчасово захопленого Маріуполя.

У тимчасово захопленому Лисичанську Луганської області російські окупанти почали вивозити місцевих жителів у так звані фільтраційні табори. Що відбувається в самому місті невідомо, оскільки немає звʼязку. Евакуювати вдалося 40-60 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Верещук розповіла, скільки ще людей залишилося у Лисичанську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі