четвер, 28 липня 2022 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Верещук закликала терміново евакуюватися з Донецької області

Верещук закликала терміново евакуюватися з Донецької області
Віце-прем'єр Ірина Верещук закликала евакуватися з Донецької області. Фото: t.me/vereshchuk_iryna

Мешканців Донецької області готують до евакуації.

Області в центрі та на заході країни готуються приймати наших людей зі сходу. Про це заявила віце-прем'єр Ірина Верещук у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Харкова: Синєгубов розповів про "зелені" коридори

"На Донеччині тривають бої. Ворог продовжує цілеспрямовано руйнувати цивільну інфраструктуру: немає газопостачання, можливі проблеми з електро- та водопостачанням. Попереду осінньо-зимовий період. Тому, людей треба перевозити до більш безпечних регіонів. Особливо жінок, дітей, людей похилого віку, а також хворих і маломобільних", – написала вона.

Верещук звернулась до мешканців Донеччини.

"Якщо не евакуюєтеся, коли це можливо, потім можете опинитися в ситуації, коли ви без електрики й води, без тепла та зв'язку, без ліків та їжі, під обстрілами, піддаєте себе та своїх близьких смертельній небезпеці. Немає причин так робити. Евакуюйтеся. Вчасно", – наголосила.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська Російської Федерації нібито "звільнять" територію Донецької області до кінця серпня. Про це сказав перший заступник "голови мінінформації" так званої ДНР Данило Безсонов. Терорист не уточнив, про серпень якого року йдеться.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Зараз ви читаєте новину «Верещук закликала терміново евакуюватися з Донецької області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі