понеділок, 30 грудня 2019 19:49

Вбивство Шеремета: адвокати заявили про фальсифікацію доказів слідства

Вбивство Шеремета: адвокати заявили про фальсифікацію доказів слідства
Адвокати Яни Дугарь заявили про фальсифікацію доказів слідства. Фото: antikor.com

Адвокати військової медсестри Яни Дугарь, яку підозрюють у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, заявили про фальсифікацію доказів слідства.

Захисники наголосили на такі моменти, як наявність у підозрюваної татуювання; незнайомстві з іншими фігурантами справи у 2016 році; перебування Яни у військовій частині в липні 2016 і надання медичної допомоги пораненим, що нібито унеможливлює її перебування у Києві 16 та 18 липня 2016 року. Також зразок відео, який слідство відібрало для експертизи датований 11 липнем 2019 року, за словами захисників, у цей час Яна була за кордоном. Про це адвокати заявили під час брифінгу, передає hromadske.

Адвокати додали, що мають і інші алібі, які підтверджують, що на відео не Яна Дугарь і там взагалі "випадкова людина".

Також адвокати заявили, що слідство не зверталися до військової частини, щоб з'ясувати де перебувала Яна Дугарь 16, 18 липня та чи покидала частину.

"У місті Курахово тоді були бої, було дуже багато поранених. В нас точно є докази того, що Яна перебувала в цей час у своїй військовій частині, а в слідства точно немає документів, що вона цю частину залишала", — сказав адвокат Микола Ореховський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: на допит викликали ще одного ветерана АТО

Адвокати наголошують, що Яна познайомилася з іншими фігурантами справи Інною Грищенко "Пумою" та Юлією Кузьменко лише в цьому році, а з Андрієм Антоненком не була знайома взагалі.

Захисники зазначили, що планують подавати заяву про злочин щодо фальсифікації доказів та незаконне утримання особи під домашнім арештом.

Військову медсестру Яну Дугарь, разом із музикантом і добровольцем Андрієм Антоненком, дитячим кардіохірургом і волонтером Юлією Кузьменко, а також ветеранами російсько-української війни 40-річною Інною та 41-річним Владиславом Грищенками підозрюють в організації та вбивстві журналіста, виконавчого директора інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета, 44 роки.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Шеремета: адвокати заявили про фальсифікацію доказів слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі