понеділок, 09 липня 2018 09:00

В Україні створили новий протитанковий гранатомет "Ланцея"

В Україні створили новий протитанковий гранатомет "Ланцея"
Станковий протитанковий гранатомет "Ланцея" - схожий на радянський СПГ. Фото: ТОВ "Рубін"

На одному з полігонів у Дніпропетровській області розпочались випробування вітчизняного станкового протитанкового гранатомета "Ланцея".

Його розробник та виробник – компанія ТОВ "Рубін-2017", пише Український мілітарний портал.

"Ланцея" (з латини: lancea – давньоримський спис - Gazeta.ua) є копією радянського станкового протитанкового гранатомета СПГ-9 "Спис", що був прийнятий на озброєння в 1963 році.

Під час випробування "Ланцеї" була присутня комісія з офіцерів Міністерства оборони України, наукових співробітників та розробників гранатомету. Як повідомляється – випробування відбулись успішно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як для української армії модернізують Автомат Калашникова

СПГ-9 "Спис" призначений для ураження танків, самохідно-артилерійських установок та інших броньованих цілей, а також для знищення живої сили і вогневих засобів противника.

Також на основі СПГ-9М було створено 73 мм гладкоствольну гармату 2А28 "Грім", яка увійшла до комплексу озброєння бойової машини піхоти БМП-1.

Він має низку модифікацій:

Десантний гранатомет СПГ-9Д,

Модернізований гранатомет СПГ-9М

Модернізований десантний гранатомет СПГ-9ДМ

Модифікації з нічним прицілом ПГН-9 — СПГ-9Н, СПГ-9ДН, ЗПГ-9МН і СПГ-9ДМН.

СПГ-9 знаходиться на озброєнні Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби. Активно використовується з початку протидії російській агресії на Донбасі. Після підписання Мінських домовленостей це найпотужніша зброя, яку можуть використовувати сторони відповідно до мирних угод.

Україні оголосили тендер на поточний ремонт автоматизованої системи управління бойовими діями Повітряних сил. Під ремонт потрапляє автоматизована система управління командного пункту 5С99М "Сенеж-М". Вона може координувати угрупування зенітно-ракетних військ, радіо-технічних військ та авіації.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили новий протитанковий гранатомет "Ланцея"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі