понеділок, 25 грудня 2023 06:28

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW проаналізували дислокацію нових полків Росгвардії

В ISW проаналізували дислокацію нових полків Росгвардії
В ISW переконані, що короткі терміни та місця дислокації нових полків Росгвардії свідчать, що Кремль активно намагається використати ці сили для посилення контролю РФ над окупованими тилами. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Військове командування Росії завершило перекидання трьох новосформованих полків у складі 116-ї окремої бригади Росгвардії до тимчасово окупованих районів Донецької області.

Таким чином ворог створив окрему військову окупаційну силу для встановлення постійного контролю над захопленими територіями. Кремль також активно намагається використати ці сили для контролю РФ над окупованими тилами, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Про це свідчать короткі терміни та місця дислокації нових полків Росгвардії.

"Український військовий спостерігач Костянтин Машовець підтвердив розміщення російської 116-ї бригади спеціального призначення у місті Чистякове, що розташоване приблизно за 70 кілометрів на схід від Донецька", - сказано у свіжому звіті.

Новосформовані з'єднання бригади:

900-й полк спеціального призначення розміщено в селі Мелекіне (22 км на південний захід від Маріуполя);

901-й полк спеціального призначення дислокували у місті Сніжне (80 км на схід від Донецька);

902-й полк спеціального призначення розміщений за 7 км на північ від міста Чистякове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни порушують Конвенцію про заборону хімічної зброї і приховують це - ISW

"Бригада буде виконувати так звані стабілізаційні функції на окупованій території України на постійній основі", - розповів військовий експерт.

За даними російських місцевих ЗМІ, у вересні цьогоріч Росгвардія почала формувати 116-ту бригаду спеціального призначення для служби в тимчасово окупованих районах Донецької області. Наприкінці жовтня ця бригада отримала російський танк Т-80БВ, який використовували найманці ПВК "Вагнер" під час збройного повстання у червні.

Росгвардія, імовірно, перекинула з РФ на тимчасово окуповану Україну до 6 тис. військовослужбовців у межах розгортання 116-ї бригади спеціального призначення. Таким чином особовий склад Росгвардії на окупованих територіях Україні збільшено до 34,3 тис. військових.

Зазначені факти підтверджують нещодавні спроби Росії легалізувати доступ Росгвардії до вербування добровольців, дозвіл Кремля на передачу важкої військової техніки Росгвардії та базування 116-ї бригади спеціального призначення в окупованій Донецькій області.

"Росія намагається розширити сили Росгвардії для створення окремої військової окупаційної сили. Ймовірно, Москва намагається залучити та розгорнути військові окупаційні сили для подальшого перешкоджання контрнаступальним зусиллям України, встановлення постійного контролю над окупованими територіями та придушення партизанської активності, не закріплюючи передові війська на невизначеному терміні окупації", - сказано у звіті ISW.

Збиття одразу трьох російських бомбардувальників Су-34 вплинуло на тактику загарбників на Херсонському напрямку. Зокрема, нині там спостерігається певне затишшя у використанні агресором керованих авіабомб, розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, загарбники раніше дуже щільно били КАБами по придніпровських ділянках правого і лівого берегів.

Зараз ви читаєте новину «В ISW проаналізували дислокацію нових полків Росгвардії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі