субота, 11 листопада 2017 16:26

Український жінка-снайпер розповіла про свою війну на Донбасі

Український жінка-снайпер розповіла про свою війну на Донбасі
Українка пішла добровольцем на війну і стала там снайпером / стопкадр

Жінка-снайпер з позивним "Сара Конор", яка захищає нашу державу з початку війни на сході України, розповіла про те, як опинилася в силах АТО і про те, як воює на Донбасі.

Відеоролик з її інтерв'ю опубліковано на YouTube-каналі на Військовому телебаченні України.

Снайперка розповіла про те, чому залишила роботу архітектора і вибрала таку нелегку професію у зоні бойових дій.

"До війни я була архітектором, але в 2014 році, коли почалася війна в моїй країні, я, як і багато добровольців, пішла на фронт, так як не могла по-іншому. Коли ми в 2015 році стояли разом з 93-ї бригади в Пісках, я побачила, що є молоді офіцери, які хочуть, можуть і роблять все для перемоги. Я не побачила ні боягузтва, ні фальші, ні брехні... І коли дивишся на таких людей, ти надихаєшся і розумієш, що з такими людьми ми прийдемо до перемоги", - зізналася військова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розробила спеціальні рукавиці для військових

"Сара Конор" зазначила, що на фронті будь-який снайпер намагається уникати прямого контакту зі снайперами протиборчої сторони.

"На Луганщині зараз їх активність практично мінімальна. Влучних пострілів, точних попадань досить мало. Є досьє на кожного з них. Є люди, які знають, де їх шукати і як. Намагаємося потихеньку. Будь-який снайпер вам скаже - прямої снайперської дуелі краще уникати", - каже боєць.

10 листопада у Конотопі Сумської області попрощалися з загиблим воїном АТО Ничвидюком Валентином Миколайовичем. Він був бійцем 58-ї бригади Збройних сил України. Загиблому було 28 років. На церемонію прощання з бійцем прийшло кількасот людей. Приїхали його побратими, близькі Дениса та представники влади, місцевих організацій.

Зараз ви читаєте новину «Український жінка-снайпер розповіла про свою війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі