неділя, 12 червня 2016 11:38

Українське підприємство виготовило невидимі для тепловізорів шоломи

Українське підприємство виготовило невидимі для тепловізорів шоломи

Новий надміцний шолом виготовлено на підприємстві "Темп-3000", що на Київщині. Під час досліджень використали 3D-моделювання. Шолом обстріляли з 5 метрів патронами 9х19 Парабелум під кутом 90 градусів. Про це повідомляє "Народна армія".


Новий шолом відповідає 3-А класу NIJ стандарту США та 1-А класу за ДСТУ. Його зробили легшим, ніж світові аналоги. Він важить 1,35 кг – на сто грамів менше.
Підшоломник також оздобили додатковим захистом. На нього можна кріпити камеру, ліхтар.


"Величезна увага була приділена підшоломнику. Адже важливо не тільки захистити голову бійця, але і зробити шолом максимально комфортним. Щоб можна було його носити багато годин на позиції, під час виконання бойових і навчальних завдань. Також виріб зробили невидимим в інфрачервоному спектрі, тобто непомітним для тепловізорів", - пише портал.


Новинка уже експлуатується в зоні АТО. На підприємці планують удосконалювати шолом, щоб адаптувати окремо для десантників, моряків, екіпажів бойових машин, льотчиків.

Зараз ви читаєте новину «Українське підприємство виготовило невидимі для тепловізорів шоломи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі