четвер, 10 жовтня 2024 00:31

Роскомнадзор "обрубав" зв'язок своїм воякам

Роскомнадзор "обрубав" зв'язок своїм воякам
Російські блогери скаржаться на Роскомнадзор. Фото: Міноборони РФ

Роскомандзор залишило російські війська без зв'язку. Відомство заблокувало роботу соціальної платформи Discord на підконтрольній РФ території.

А цю платформу використовували в проведенні операцій на фронті, пише The Washington Post.

"Потрібно було створити заміну і попередити командирів про плани, щоб робота на фронті просто не була порушена в одну мить. Це називається "бачити трохи далі свого носа", - написав один із російських воєнблогерів.

Discord - популярна платформу для спілкування в режимі реального часу, яка поєднує в собі безліч корисних функцій, зокрема онлайн-трансляції. Блокування сервісу в Росії викликало невдоволення російських військових, які активно використовують цю платформу для координації своїх підрозділів на полі бою в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії інтернет-провайдери масово втрачають клієнтів через блокування YouTube

Спочатку замислювався як соціальна платформа для геймерів, але його функціонал зі стабільного потокового передавання звуку і відео між великими групами людей виявився корисним і для ЗСУ, і для армії РФ.

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення ввели особливий порядок доступу до месенджера Telegram.

Також заявили, що сподіваються, що невдовзі Telegram буде повністю заблокований в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Роскомнадзор "обрубав" зв'язок своїм воякам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі