середа, 09 жовтня 2024 22:05

Вересень приніс найбільше смертей для російських окупантів - скільки за добу

Вересень приніс найбільше смертей для російських окупантів - скільки за добу
Назвали результат м'ясних штурмів для росіян.Фото: Генштаб

У вересні Росія зазнала найбільших втрат на фронті від початку повномасштабного вторгнення - понад тисячу солдат на добу. Середній рівень втрат російської армії зріс до 1271 солдата вбитими або важко пораненими на добу. До цього найвищий показник був у травні, коли в середньому було вбито або поранено 1262 військових.

Водночас вересень став п'ятим місяцем поспіль, коли втрати росіян перевищували 1000 солдатів на день. Про це заявила британська військова розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обурився 1,5 мільйоном заброньованих від мобілізації - ЗМІ

Високий рівень втрат був пов'язаний з тактикою російської масової піхоти, яка часто передбачає напади "м'ясної хвилі", коли велика кількість військ направляється для штурму українських оборонних позицій.

Міністерство оборони Британії заявило, що Росія втратила майже 650 тис. солдатів з моменту вторгнення в лютому 2022 року. Її втрати становили в середньому від 172 до 559 на день у 2022 році, а потім досягли свого піку в 967 у 2023 році.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 9 жовтня склали 664 120 осіб.

Протягом минулої доби знищено ще 1150 загарбників,

Зараз ви читаєте новину «Вересень приніс найбільше смертей для російських окупантів - скільки за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі