пʼятниця, 26 червня 2020 16:56

Українська розвідка розсекретила схему управління ОРДЛО

Українська розвідка розсекретила схему управління ОРДЛО
У Головному управлінні розвідки розповіли, як Путін керує ОРДЛО. Фото: reuters.com

Росія керує тимчасово окупованими територіями Сходу України за кількома вертикалями.

Як розповів у інтерв'ю Укрінформу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, це стратегічний контроль по лінії адміністрації президента РФ, економічне управління на чолі з віцепрем'єром РФ, по вертикалі спеціальних служб і по військовій лінії, яка замикається на Генштабі ЗС РФ.

Стратегічний контроль відбувається по лінії адміністрації президента РФ. Раніше цим займався Владислав Сурков, тепер — Дмитро Козак.

Економічне управління замикається на віцепрем'єр-міністрі РФ і заступниках міністрів фінансового і економічного блоку російського уряду.

"Спеціально для цього також було створено закрите акціонерне товариство "Внешторгсервис", яке практично й керує всією економічною складовою", — зазначив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну — Time

Третя вертикаль — спецслужби.

"Перш за все, це Федеральна служба безпеки. Всі заходи з контррозвідувального режиму і забезпечення безпеки здійснюються під контролем підрозділів ФСБ, розгорнутих на території окупованих районів і підлеглих керівництву в Москві", — сказав представник української розвідки.

Ще одна вертикаль — військова.

"Вона нам чітко зрозуміла: Генеральний штаб збройних сил РФ - Південний військовий округ - 8-а загальновійськова армія й 2 так званих "армійські корпуси" — 1-й (Донецьк) і 2-й (Луганськ), які є складовою угруповання російських військ на українському напрямку і включені в єдину систему управління і контролю ЗС РФ", — уточнив Скібіцький.

Всі системи та засоби управління пов'язані між собою.

"Існує єдиний повітряний простір, зокрема радіолокаційні станції "Каста", які розгорнуті в Донецьку та Луганську, також включені в систему протиповітряної оборони і повітряного попередження РФ. Керівництво 1-м і 2-м армійськими корпусами і все, що пов'язано з комплектуванням і ротаціями особового складу, — чітко сплановано й відбувається під жорстким контролем військового керівництва РФ", — зазначив Скібіцький.

Вся схема працює досить чітко: "готуються, перевіряють, постійно їздять до Москви для узгодження планів, починаючи від бюджету і закінчуючи всіма іншими планами з розвитку окупованих територій".

На окупованому Донбасі фіксують збільшення кількості снайперського озброєння та снайперських груп із різних підрозділів спецпризначення РФ.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка розсекретила схему управління ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі