середа, 24 червня 2020 13:59

У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну — Time

У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну — Time
Путін може наважитися на нове вторгнення в Україну. Фото: reuters.com

Коментарі Володимира Путіна про кордони РФ в ефірі державного телебачення дали підставу побоюватися, що Кремль може продовжити військове вторгнення в Україну.

Як пише журнал Time, в документальному фільмі "Росія. Кремль. Путін", що вийшов 21 червня, президент РФ стверджує, що деякі колишні радянські республіки "отримали" традиційно історичні територій Росії "в результаті розпаду СРСР 1991 року і не віддали "подарунки" з Москви.

Наступного дня спікер російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія не має територіальних претензій до своїх сусідів. Однак деякі американські та європейські чиновники заявили, що стурбовані потенційною ймовірністю вторгнення в сусідні з РФ країни. На їхню думку, Путін може зробити цей агресивний крок, намагаючись відвернути увагу від проблем через коронавірус в країні і нестабільної російської економіки.

Проведення великого військового параду в розпал пандемії також свідчить на користь цього припущення.

Згадав Путін в документальному фільмі і про анексію Криму, заявивши, що "Крим завжди був нашим. Навіть з юридичної точки зору".

Зараз точкою стурбованості демократичної світової громадськості є Донбас. 12 червня після відеоконференції між держсекретарем США Майком Помпео і представниками Європейського Союзу, речниця Держдепартаменту Морган Ортагус підтвердила "спільну рішучість США та ЄС боронити суверенітет і територіальну цілісність України" і "наполегливу вимогу про припинення Росією своїх агресивних дій на Донбасі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про довіру до Путіна

При цьому викликає стурбованість те, що зараз альянс США і ЄС дещо ослабнув через зовнішню політику, що проводиться адміністрацією Трампа.

"Путін відчуває слабкість... Атлантичний альянс зношується, президент Трамп виводить американські війська з Німеччини, тому що він говорить, що німці не виконують свої зобов'язання за видатками на оборону, а у Путіна є проблеми у себе вдома. Це може додати неприємностей", — сказав чиновник Білого дому на умовах анонімності.

"Путін може спробувати використати зростаючу напруженість між США і їхніми союзниками по НАТО, зробивши ще один крок на території України або інших країн, які були частиною Радянського Союзу", — пишуть журналісти Time.

Путін сподівається через загострення ситуації на Донбасі та у Криму домогтися зняття міжнародних санкцій.

Зараз ви читаєте новину «У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну — Time». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі