субота, 22 липня 2023 09:26

Українська армія звільнила від окупантів місто на Луганщині

Наприкінці липня 2014 року підрозділи сектора "А" сил АТО розпочали операцію з визволення Лисичансько-Сіверськодонецької агломерації на Луганщині.

21 липня від бойовиків звільнили місто Рубіжне, 22-го — Попасну, 24-го — Лисичанськ.

22 липня 2014 року українські військові також вибили російських найманців та підконтрольних їм сепаратистів із Сіверськодонецька на Луганщині.

У цей день підрозділи Національної гвардії, регулярних військових частин ЗСУ та добровольчих батальйонів атакували терористів з 2 напрямків. Одна колона зайшла в місто з боку Старої Красниці, друга - з Варварівки.

Автор: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ
  Українські військові звільнили Сіверськодонецьк
Українські військові звільнили Сіверськодонецьк

При звільненні Сіверськодонецька був короткий запеклий бій, під час якого українці застосували проти терористів стрілецьку зброю, гранатомети, а також важку бронетехніку.

Як згадували очевидці, місцеві зустрічали українську армію із національною символікою та словами подяки.

Автор: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ
  Місцеві жителі зустрічали визволителів із національною символікою
Місцеві жителі зустрічали визволителів із національною символікою

Станом на 23 липня українські військові ще вели поодинокі вуличні бої з терористами.

Як заявили у Нацгвардії, в місті були знайдені одна гаубиця бойовиків, понад 50 кг пластиду, 15 фугасних снарядів та інші боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Маріуполя взяли в полон міністра оборони так званої ДНР

В одній з будівель міста силовики знайшли тіла двох розстріляних громадян. Ще українські військові звільнили 4 заручників - жителів сусідніх районів, які провели в полоні бойовиків близько місяця. Найстаршому з них було 57 років, наймолодшому - 21 рік. Всі вони заявили, що терористи піддавали їх тортурам.

Автор: depo.ua
  Місто прикрасили національною символікою
Місто прикрасили національною символікою

Під час звільнення Сіверськодонецька особливо відзначився командир 21-ї окремої Криворізької бригади охорони громадського порядку Національної гвардії України, генерал-майор (посмертно) Олександр Радієвський. На жаль, 23 липня 2014-го він загинув під час звільнення Лисичанська.

Також 22 липня українські бійці звільнили від так званих ополченців місто Попасна на Луганщині.

Було три спроби штурму міста. Вдалою стала лише третя, коли українська артилерія завдала потужного удару по ворожих укріпленнях та вогневих точках сепаратистів. До Попасної українські військові зайшли без бою.

5 липня 2014 року після кількох місяців окупації українські військові звільнили 2 міста на Донеччині - Слов'янськ і Краматорськ. Бої за ці міста тривали від 12 квітня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія звільнила від окупантів місто на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі