вівторок, 01 жовтня 2019 14:19

Україна провела важливу військову реформу

Міністерству оборони дозволили проводити держзакупівлі в Агенстві НАТО через програму продаж уряду США.

Для цього Кабінет міністрів України вніс зміни до нормативно-правової бази, повідомляє Офіс реформ Міністерства оборони України.

Автор: Скріншот
  Україна змінила систему закупівель для Міноборони
Україна змінила систему закупівель для Міноборони

"Тяжка доля всіх бюджетних установ - все занадто зарегульовано. А передовсім - здійснення передоплат за бюджетні кошти у закупівлях. Дуже часто це, може, виправдано, адже корупціонери можуть цим зловживати. Та іноді це стає перепоною до впровадження цивілізованих міжнародних закупівель. Така халепа двічі спіткала Міністерство оборони України. Спочатку 2017-го до Постанови КМУ, яка регулює це питання, додали можливість для Міноборони закупляти з передоплатою у міжнародної організації - Агенції НАТО з підтримки та постачання. Чому це треба? Тому що такий порядок її роботи. Проте норма була тимчасовою, і поки Міноборони розробляло внутрішні правила і процедури роботи з Агенцією (нудно, так, проте без інструкції, положення, наказу нічого не робиться в органах державної влади), час минув. І от вже з березня цьогоріч у повітрі зависло питання змін до цієї постанови. 29 вересня уряд із подання МОУ прийняв зміни до 117-ї постанову, що відкриває нам можливість, нарешті, здійснювати закупівлі в Агенції НАТО з підтримки та постачання, а на додачу і через програму військових продажів уряду США", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові аеродроми прийматимуть літаки НАТО

До Західної бази ВМС ЗС України Дніпром прямує новий малий броньований артилерійський катер.

Вчора його помітили в районі Черкас під час переходу мосту, повідомляє Український мілітарний портал.

Зараз ви читаєте новину «Україна провела важливу військову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі