вівторок, 16 липня 2024 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ сказали, чи здатен ворог на вторгнення ще у дві області

У ЗСУ сказали, чи здатен ворог на вторгнення  ще у дві області
РФ здатна зібрати сили на спроби вторгнення у дві області України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони мають здобутки на Харківському напрямку.

Командир батальйону ударних безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Збройних сил України Юрій Федоренко в ефірі одного з телеканалів розповів, чи здатен ворог на вторгнення у ще дві області.

"Детально про це скаже Генштаб, оскільки деякі позиції є перехідними. Але позитивна динаміка щодо деокупації Харківщини є. Більшість позицій, з яких вдалося вибити ворога, - залишаються за нами. Противник не збирається виходити з Харківської області, залучає все наявне. Попри це, Сили оборони мають конкретні результати як щодо утримання позицій, так і для додаткових наступальних дій для вибиття противника з нашої землі", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія посилила тактику дронової розвідки - Братчук

Військовий розповів, чи вистачає ворогу резервів на цьому напрямку, аби компенсувати свої втрати у живій силі.

"На жаль, так, вистачає. Противник може тримати високоінтенсивний темп бойових дій. Чи є у противника можливості зібрати угруповування, аби спробувати перетнути лінію держкордону у Харківській чи Сумській області? На жаль, є. Противник постійно проводить розвідувальні дії, намацує, в якому стані знаходиться лінія держкордону, шукаючи слабкі місця. Це ведеться з однією ціллю - у перспективі спробувати перетнути лінію держкордону", - додав Федоренко.

Військовий також пояснив, які стратегічні цілі ворога є на Харківському напрямку,. Наразі окупанти не можуть їх досягти.

"Чи зможе противник реалізувати наміри, які він ставив перед собою у Харківській області? А це закріплення на плацдармі у Вовчанську, вихід у тил угруповуванню, яке виконує завдання на Куп'янському відтинку. І, відповідно, максимальне наближення до адміністративних меж міста Харкова, аби надалі взяти його під максимальний контроль, зокрема, коштом ствольної артилерії. Чи вдасться це противнику? У поточний момент точно ні", - заявив Федоренко.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 16 липня склали 561 400 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1110 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ сказали, чи здатен ворог на вторгнення ще у дві області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі