четвер, 06 липня 2023 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У вісім разів менші, ніж у ворога – Україна повідомила про втрати ЗСУ

У вісім разів менші, ніж у ворога – Україна повідомила про втрати ЗСУ
Втрати росіян у вісім разів перевищують українські. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Поточні втрати Збройних сил України на фронті у вісім разів менші за втрати російських окупантів.

Про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у столиці Австрії, передає "Укрінформ".

"Україна воює не так, як РФ. Наша стратегія – зробити все можливе, щоб зберегти життя наших військових і звільнити окуповані території з мінімальними втратами. Стратегія Росії – захопити територію за будь-яку ціну, попри жертви серед мирного населення і навіть власних військових. Про це чітко свідчать втрати російської армії, які, за даними міністерства оборони України, щонайменше у вісім разів перевищують наші", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 600 окупантів і море техніки: оновили втрати РФ в Україні

Ставка російського верховного головнокомандувача на тактику "людських хвиль" вже "дала свої результати". Від початку широкомасштабного вторгнення російська армія втратила понад 230 тис. військовослужбовців, понад 4 тис. танків, до 5 тис. одиниць артилерії та РСЗВ, а також понад 600 літаків і вертольотів.

Костенко наголосила, що ЗСУ продовжують вести наступ на кількох фронтах, будучи об'єднаними єдиною метою. Це відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Будучи єдиними у своєму прагненні досягти цієї мети, наші війська поступово просуваються вперед на сході та півдні, змушуючи ворога відступати. У результаті українського контрнаступу протягом минулого тижня Сили оборони продовжили успішно звільняти території на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Загалом, з початку контрнаступальної операції звільнили понад 150 квадратних кілометрів", – додала вона.

Збройні сили України на фронті мають успіх у районі Бахмута біля Кліщіївки. Захисники вибивають сили окупантів на цьому напрямку.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). У Херсонській області окупанти намагаються стримати просування ЗСУ на лівий берег регіону.

Запеклі бої на Донеччині тривають. Війська РФ 5 липня продовжили наступ на лінії Куп'янськ – Сватове. Сили оборони України відбили атаки окупантів на південь від Новоселівського в 15 км на північний захід від Сватового, Нововодяного та Новоєгорівки.

Зараз ви читаєте новину «У вісім разів менші, ніж у ворога – Україна повідомила про втрати ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі