вівторок, 18 лютого 2020 10:08

У виборах на Донбасі можуть перемогти бойовики - Пристайко

У виборах на Донбасі можуть перемогти бойовики - Пристайко
Вибори на окупованій території. Фото: Дзеркало тижня

Уряд усвідомлює те, що внаслідок виборів на території окупованого Донбасу до влади можуть прийти ватажки бойовиків і обійняти головні посади.

Проте Україна обрала для себе такий демократичний шлях, зазначив глава МЗС Вадим Пристайко.

Проте українська влада хотіла б запобігти легалізації будь-кого, хто перебуває по той бік лінії розмежування. Тому вже зараз планує спільну поліцейську місію на Донбасі.

"Саме тому ми як демократична держава обрали для себе цю модель – проведення місцевих виборів, які там довгий час не відбувалися. Все для того, щоб обрати бодай на найнижчому рівні владу на місцях",– розповів міністр закордонних справ.

Про депутатів, які увійдуть у Верховну Раду, мова не йшла. Лише про тих, кого оберуть на Донбасі.

"Ми хочемо легалізувати тих людей, які оберуться на локальному рівні. Ті люди, які їх оберуть, мають знати, що вони несуть відповідальність за те, що у їхньому районі буде новий голова. Я не здивуюся, якщо частиною таких людей будуть ті, хто фактично і зараз керують там", – заявив Вадим Пристайко і додав, що влада розуміє усі можливі ризики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проситиме ООН ввести миротворців на окупований Донбас

У члени партії "Слуга народу" можуть записатися, зокрема, і громадяни України, які живуть на окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «У виборах на Донбасі можуть перемогти бойовики - Пристайко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі