понеділок, 23 січня 2023 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У так званій ЛНР узаконили корупцію

У так званій ЛНР узаконили корупцію
В Антрациті збирають теплі речі для поранених окупантів. Фото: pixabay.com

У так званій ЛНР узаконили корупцію. Закупівлі здійснюються у єдиного постачальника, інформація про них закрита, а кваліфікаційні критерії при тендері не враховуються.

Низка російських військових на Луганщині отримує низькі виплати, бо за документами вони перебувають на території Росії, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 23 січня.

"Підвищенням рівня життя зрадникам можна назвати ухвалені днями урядом РФ особливості планування та здійснення у 2023 році закупівель для державних потреб так званої ЛНР та потреб муніципальних утворень, що знаходяться на її території. У документі це назвали "спрощеннями", але, насамперед, вони унеможливлюють прозорість та рівні умови для усіх учасників закупівель", – ідеться в повідомленні.

До прикладу, документ запроваджує можливість оперативно здійснювати закупівлі у єдиного постачальника за рішеннями замовників, зокрема у "паперовій" формі.

"Інформація про такі тендери розміщуватиметься у закритій частині єдиної інформаційної системи у сфері закупівель, тобто ніхто про них навіть не дізнається. Крім того, замовникам дозволено не пропонувати кваліфікаційні критерії постачальникам. Також відсутні вимоги до спеціальної освіти працівників замовника. Закуплятиме хто завгодно і у кого завгодно. Про конкуренцію нібито не чули", – розказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У так званій ЛНР визнали фейковість проведених РФ "референдумів"

Тим часом, для поранених окупантів, яких намагаються врятувати в Антрациті, збирають теплі речі по усьому району. У зв'язку із нестачею фінансування потрібні куртки, шапки, взуття та навіть шкарпетки.

"В наступну атаку – в бабусиній хустці. Не все в порядку, м'яко кажучи, і з задоволенням фінансових апетитів російських військових. Так, у 6-му танковому полку жаліються на копієчні надходження, бо за документами ці солдати перебувають не на фронті, а на території РФ і бойових завдань не виконують", – додав очільник ЛОВА.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала три удари по районах зосередження противника. Також збито ворожий безпілотник "Орлан-10". Українські ракетники і артилеристи уразили чотири райони зосередження окупантів та три склади боєприпасів ворога.

Зараз ви читаєте новину «У так званій ЛНР узаконили корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі