четвер, 30 квітня 2020 14:21

У штабі ООС назвали "постачальника" коронавірусу на окупований Донбас

У штабі ООС назвали "постачальника" коронавірусу на окупований Донбас
У штабі ООС назвали "постачальника" коронавірусу на окупований Донбас. Фото: pixabay.com

Російська армія є постачальником коронавірусу на окупований Донбас.

Про це заявив командувач Об'єднаними силами Володимир Кравченко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Наразі кількість хворих на коронавірусну інфекцію в Росії перевищила число інфікованих у Китаї. Тому під час ротації російсько-окупаційних військ спостерігається й суттєве збільшення захворюваності на тимчасово окупованих територіях Донбасу", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ополчения" на Донбасі немає, є російська армія – бойовик ДНР просвітив колег

За його словами, окупаційна влада намагається приховати реальний стан епідемічної ситуації. Для цього переважна кількість захворювань, що мають схожі з коронавірусом симптоми, тут кваліфікується як пневмонія або ГРВІ.

Інфекційні відділення лікарень на окупованих територіях Донецької та Луганської областей переповнені хворими на грип та пневмонію. Фактично відсутні запаси медичних масок, рукавичок і противірусних препаратів, існує дефіцит профільних медпрацівників та необхідного обладнання.

"При цьому чинний медперсонал зобов'язали під розписку не розголошувати відомостей про епідеміологічну ситуацію", – уточнив Кравченко.

Він окремо відзначив, що невідкладні заходи щодо захисту саме військовослужбовців ЗС РФ російське командування неухильно виконує: всі медикаменти та відповідні кошти спрямовуються насамперед на потреби російських військових.

"На тимчасово окупованих територіях нами зафіксовано понад 400 випадків інфікування Covid-19, хоча окупанти заявляють про півтори сотні таких випадків", – повідомив Кравченко.

На думку дипломата Романа Безсмертного, Україні нав'язується дискурс, нібито через пандемію коронавірусу Росія припинить агресію на Донбасі. Насправді Кремль посилюватиме її, оскільки хоче знищити Україну.

Зараз ви читаєте новину «У штабі ООС назвали "постачальника" коронавірусу на окупований Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі