вівторок, 28 квітня 2020 12:36

Дипломат розвінчав міф про мирну Росію

Дипломат розвінчав міф про мирну Росію
Путінська Росія продовжуватиме агресію проти України, каже дипломат. Фото: Reuters

Україні нав'язується дискурс, що нібито через пандемію коронавірусу Росія припинить агресію на Донбасі. Насправді Кремль посилюватиме агресію, тому що хоче знищити Україну.

Про це сказав дипломат Роман Безсмертний.

"Якщо взяти весь південно-західний напрямок, то по ньому, на суші, на морі постійно йдуть навчання всіх родів російських військ. Усіх без винятку.

У західному напрямку, включаючи кордони балтійських держав, Білорусі, України, зосереджена півмільйонна армія у польових умовах. Тому ймовірність загрози на продовження наступу дуже висока. Це перше.

Друге. Україні постійно нав'язується дискурс, що коронавірус приведе до того, що Кремль заспокоїться, російські війська залишать Донбас. Енергетична криза приведе до того, що в Росії не буде коштів, щоб атакувати Україну. Безглуздість цього дискурсу заперечена історичними фактами, які не одного разу демонстрували, як діяла імперська Росія, Радянський Союз, а тепер путінська РФ.

Той потенціал озброєнь, які зосереджені на південно-західному напрямку, загрожує Україні, Європі. Не випадково постійно чуємо заяви балтійських держав: щойно завершили чергову напругу у стосунках між Мінськом і Москвою.

Тому помиляються ті, хто вважає, що теперішня ситуація на енергетичному ринку, пандемія якимось чином може вгамувати Кремль. Для Кремля така політика є джерелом їхньої життєдайності. І можливості пережити ці проблеми. Тому очевидно - агресивність буде зростати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожі обстріли на Донбасі не вщухають. Є поранені

І ще треба пам'ятати. Розмови про те, що Путін і його оточення забулися чи зупинили, відмовилися від планів щодо "Новоросії" і так далі - безглуздя. Для Кремля проблемою було і завжди буде існування незалежності України. І тому Кремль робитиме все для того, щоби будь-яким способом - військовим, економічним, політичним, диверсійним, руйнувати Україну.

Зверніть увагу, як Кремль діє в умовах пандемії, використовуючи це. Пропонуючи то чергові конвої, то "особливий режим" діяльності Московського патріархату в Україні. То ведучи диверсійну роботу на фронті, в тилу.

Ситуація на європейському, євроазійському континенті у безпековому плані останнім часом погіршується. І розростання цього полум'я ймовірно буде йти з Донбасу. Підтримуючи таку ситуацію, Росія буде тиснути на Білорусь, балтійські держави. Зверніть увагу, як хвилеподібно Росія варіює то ситуацією в Сирії, то на європейському континенті", - сказав Роман Безсмертний в ефірі телеканалу "Еспресо".

США не знімуть санкцій із Російської Федерації за її агресію проти України. Про це заявив колишній спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат розвінчав міф про мирну Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі