вівторок, 05 квітня 2022 11:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У Рубіжному окупанти влучили в цистерну з азотною кислотою. Отруйна хмара піднялася в повітря
2

У Рубіжному на Луганщині окупанти влучили снарядом у цистерну з азотною кислотою.

Не виходьте з укриттів, зачиніть двері та вікна, написав повідомлення до жителів міста у Telegram-каналі керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру й слизові оболонки. Пара кислоти подразнює дихальні шляхи", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захиститись від хімічної атаки - поради експерта

Після того, як окупанти влучили снарядом у цистерну з азотною кислотою, над Рубіжним піднялася отруйна хмара
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Після того, як окупанти влучили снарядом у цистерну з азотною кислотою, над Рубіжним піднялася отруйна хмара

Ознаки отруєння кислотою - симптоми бронхіту, запаморочення, сонливість. Речовина вражає очі та може призвести до втрати зору.

"При важких отруєннях - набряк легенів. Для захисту від пари й туману азотної кислоти користуються протигазами", - вказано в дописі.

При попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою 10-30 хв. Уражену шкіру обмивають водою із содою та милом. При проковтуванні азотної кислоти необхідне термінове промивання шлунка великою кількістю води, пише в Telegram Гайдай.

Місто Рубіжне - одна з цілей окупантів на Луганщині. Його постійно обстрілюють артилерією різного калібру. Найчастіше загарбники влучають у житлові будинки й інфраструктурні об'єкти. Вчора снаряд прилетів в міський храм. Поранені два священники.

Зараз ви читаєте новину «У Рубіжному окупанти влучили в цистерну з азотною кислотою. Отруйна хмара піднялася в повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі