пʼятниця, 12 серпня 2022 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У NYT назвали, скільки військових щодня втрачає Росія у війні проти України

У NYT назвали, скільки військових щодня втрачає Росія у війні проти України
Американські чиновники та експерти кажуть про 70 - 80 тисяч знищених і поранених російських військових у війні проти України. Фото: ukrinform.ua

Щодня в Україні гинуть або отримують поранення близько 500 російських військових.

Тому президенту Володимир Путін може не досягти однієї зі своїх ключових цілей у цій війні, вважають службовці Білого дому та військові експерти. Про це пише The New York Times.

Головною метою Путіна цього року американські експерти називають захоплення всього східного регіону України.

"Можна з упевненістю припустити, що росіяни, ймовірно, зазнали 70 або 80 тисяч втрат менш ніж за шість місяців. Вони домоглися певних успіхів на Сході, хоча і не дуже великих за останніх пару тижнів. Але це обійшлося російським військовим дуже дорого через те, наскільки добре діяли українські військові і яку допомогу вони отримали", – заявив Колін Кал, заступник міністра оборони з питань політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вторгнення Путіна відкинуло економіку РФ на роки назад – Bloomberg

Повільний темп Росії на сході був ще більше загальмований надходженням американських реактивних систем залпового вогню, які дозволили українським військам повернути частину територій та ускладнили російським загарбникам доступ до інших районів.

Росія востаннє оприлюднила офіційну цифру своїх втрат у березні, коли заявила, що під час війни загинув 1351 російський солдат. У той час американські посадовці оцінювали їхню кількість у майже 5 тис.

За словами американців, їхні оцінки втрат засновані на супутникових знімках, перехопленнях повідомлень, соціальних мережах і повідомленнях ЗМІ на місцях.

Родичі ліквідованих в Україні російських окупантів отримують "похоронки" з СРСР. Документи надрукували ще 1974-го, повідомила правозахисниця Марина Литвинович.

Російська 64-та мотострілецька бригада з Хабаровського краю, військовослужбовців якої пов'язують з убивствами цивільних жителів у Бучі на Київщині, практично знищена.

Зараз ви читаєте новину «У NYT назвали, скільки військових щодня втрачає Росія у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі