вівторок, 17 березня 2020 17:06

У найманців втрати: ЗСУ влучили ракетою у вантажівку бойовиків
6

”Урал” – водовоз 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі вражений українською керованою ракетою “Стугна-П"
”Урал” – водовоз 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі вражений українською керованою ракетою “Стугна-П"
Судячи з характеру пошкоджень, бойова частина ракети була кумулятивна
Інформацію про ліквідацію найманця Романа Лубенського було оприлюднено бойовиками у соціальній мереж вКонтакте
Інформацію про ліквідацію найманця Романа Лубенського було оприлюднено бойовиками у соціальній мереж вКонтакте

Поблизу Широкіного українським захисникам вдалося підбити вантажівку бойовиків, що здійснювала логістичне забезпечення російсько-терористичних військ.

Подія сталася 15 березня, поблизу окупованої Саханки, неподалік Маріуполя, повідомив на своїй сторінці у Faсebook журналіст Юрій Бутусов.

"Урал"-водовоз 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі уражено українською керованою ракетою "Стугна-П". Офіційно підтверджено зведенням російського командування ліквідацію найманця Романа Лубенського, ще одного російського військовослужбовця важко поранено, вони також показали фрагменти корпусу "Стугни". Пуск здійснено з дистанції понад 3500 метрів", - написав журналіст.

Судячи з характеру пошкоджень, бойова частина ракети була кумулятивна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі самоліквідувався бойовик: показали фото

"Очевидно, це відповідь на ракетний обстріл ГАЗ-66 131-го розвідувального батальйону у селі Піски 10 березня, в результаті якого загинули двоє українських військовослужбовців, а вісім отримали поранення. Так що ціну не сплачено, треба набагато більше, один пуск у цьому випадку - це ще не достатньо. Чекаємо на нові", – додав Бутусов.

"Зі свого боку хочу висловити повагу розрахунку, на таких дистанціях наводити дуже важко, роздільна здатність оптики "Стугни" вже недостатня, треба мати дуже хороший зір і майстерність", - написав журналіст.

Інформацію про ліквідацію найманця Лубенського було оприлюднено бойовиком Алєксєєм Смірновим у соціальній мереж вКонтакте. Але згодом коментар було видалено з ресурсу. Як стверджують росіяни, у результаті влучання ліквідовано одного бійця російсько-терористичних військ, а ще один отримав поранення.

Протитанковий ракетний комплекс "Стугна", розробки та виробництва КБ ЛУЧ, здатний пробивати бронеоб'єкти завтовшки 800 міліметрів. Максимальна дальність польоту ракети – п'ять кілометрів. Вартість одного пострілу зі "Стугни", за оцінками експертів, – 20 тисяч доларів.

1 березня російські найманці знищили українську вантажівку КрАЗ із бійцями Збройних сил України поблизу населеного пункту Нижньотепле Станично-Луганського району.

Тоді загинув сержант 46-ї окремої десантно-штурмової бригади Сергій Руських, 41 рік. Ще четверо військових отримали поранення та бойові ураження.

Зараз ви читаєте новину «У найманців втрати: ЗСУ влучили ракетою у вантажівку бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі