вівторок, 06 вересня 2022 13:16

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі залишаються лічені дні до "першої хвилі мобілізації" – Андрющенко

У Маріуполі залишаються лічені дні до "першої хвилі мобілізації" – Андрющенко
У Маріуполі стартує "перша хвиля мобілізації".

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині загарбники проведуть так звану мобілізацію упродовж вересня.

"Мобілізацію" також очікують Мангуському районі. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram 6 вересня.

"В останній день серпня в Мангуші пройшло засідання гауляйтерів. Від донецького керівництва надійшла вказівка терміново поновити військовий облік у Маріупольському районі. Таке протокольне доручення покладено на папір. Це означає, що принаймні Мангушський район чекає вже офіційна мобілізація протягом вересня. За нашими даними, така сама вказівка отримана і по Маріуполю, однак виконання відтерміновано на два тижні", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіки масово тікають з окупованої Донеччини – деталі

Зазначив, що орієнтовно у 20-х числах вересня Маріуполь та район очікує "перша хвиля мобілізації" від окупантів.

Андрющенко звернувся до чоловіків мобілізаційного віку, які перебувають на окупованих територіях. Закликав, доки не запровадили заборону на виїзд – "евакуюватися будь-яким шляхом у будь-який бік".

"Не дайте перетворити себе на "гарматне м'ясо", – наголосив він.

10 серпня Петро Андрющенко повідомив, що в Маріуполі починаються протести працівників комунальних служб. Зокрема, міський водоканал всім штатом не вийшов на роботу через невиплату заробітної плати.

Того ж дня стало відомо, що у захопленому місті почалася прихована мобілізація. Жителі вже отримують sms-повідомлення з нібито пропозицією роботи в "новому підрозділі". Насправді людей просто збирають і відправляють на фронт, за даними міської ради.

Влада Маріуполя закликала людей виїжджати з міста й не воювати на боці тих, хто приніс в Україну війну.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі залишаються лічені дні до "першої хвилі мобілізації" – Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі