середа, 17 серпня 2022 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Чоловіки масово тікають з окупованої Донеччини – деталі

Чоловіки масово тікають з окупованої Донеччини – деталі
Чоловіки платять хабарі, щоб виїхати в Росію. Фото: eastnews.ua

Чоловіків із реєстрацією в Донецьку, Макіївці, Горлівці або іншому окупованому з 2014 року місті Донецької області не випускають за кордон так званої ДНР.

Заборонили виїзд і в Росію, і в окуповану частину Запорізької області, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США: у Маріуполі готують показову страту захисників України

"Мобілізаційний резерв замкнуто в банановій республіці. Правда, за 40 тисяч рублів можна "порєшать" довідку, що ти не підлягаєш мобілізації. А потім ще за 40 тисяч хабаря на "таможні ДНР" врешті-решт вискочити в Росію", – пише він.

Цим зараз користуються багато людей. Охочих поїхати геть значно більше, ніж охочих померти за РФ.

"Майбутнє, яке чекає маріупольців вже дуже скоро. Тому чоловікам варто їхати вже. Поки що без ризику і безкоштовно. Подалі від бананового пекла", – додав Андрющенко.

Заблокований Маріуполь повністю контролюють росіяни. У місті все ще перебувають майже 100 тис. українців. "Евакуюватися" окупанти дозволяють лише на територію РФ або ОРДЛО, попередньо пройшовши "фільтрацію".

У місті критична ситуація: бракує їжі, води, ліків. Через масові поховання загиблих у дворах, відсутність водопостачання та тотальну антисанітарію в Маріуполі прогнозують епідеміологічну катастрофу.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки масово тікають з окупованої Донеччини – деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі