пʼятниця, 17 лютого 2023 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Луганськ привезли іранських військових: що робитимуть

У Луганськ привезли іранських військових: що робитимуть
ЗСУ продовжують тримати позиції на Луганщині. Фото: t.me/luhanskaVTSA

До Луганська прибули військові інструктори з Ірану. Навчатимуть російських окупантів користуватися безпілотниками.

А ще до Луганська та Лисичанська приїхали 200 медиків з Росії, які працюватимуть в військових госпіталях, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Міську центральну багатопрофільну лікарню у Довжанську теж переобладнали у госпіталь для важкопоранених. Працівників бюджетних установ змушують терміново здавати кров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гастарбайтер" з РФ здався у полон ЗСУ: подробиці від Генштабу

"Значна більшість медзакладів закрита для цивільних. Проте, окупанти знайшли вихід. Людей, яким потрібна госпіталізація, рятуватимуть в сусідніх регіонах РФ. Пацієнтам вкрай незручно і важко. Втім, зручно бойовикам та їх командуванню. Днями на планове лікування до Ростовської області доправлено 20 мирних жителів", – зазначив Гайдай.

Тим часом у Росії вже схвалені два закони про особливості пенсійного та соціального забезпечення на окупованих територіях. Повідомляють, що термін переходу у так званій ЛНР на загальноросійський пенсійний вік скорочено з кінця 2032 року до 31 грудня 2027 року.

Хоча у тексті першого читання значився саме 2032 рік. По завершенні перехідного періоду, тобто із початком 2028 року, пенсійний вік становитиме 65 років для чоловіків та 60 років для жінок.

Збройні сили України готуються до ймовірного російського наступу в районі Куп'янська на Харківщині та Кремінної в Луганській області. ЗСУ зосереджуються та зміцнюють позиції на східному фронті, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях залишається напруженною. 16 лютого російські війська продовжували обстріли поблизу Сватового на Луганщині. Українські війська відбили атаку російської 138-ї окремої мотострілецької бригади (45-ї гвардійської мотострілецької дивізії 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу) поблизу Гряниківки, що в 53 км на північний захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «У Луганськ привезли іранських військових: що робитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі