середа, 21 червня 2023 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі розповіли, де зараз точаться найважчі бої

У Генштабі розповіли, де зараз точаться найважчі бої
ЗСУ закріплюються на півдні та сході. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Збройні сили України закріплюються на досягнутих рубежах на південному напрямку.

Сили оборони також продовжують стримувати наступ російських військ на сході країни, повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

"Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах Ямполівки та Серебрянського лісництва Донецької області", – сказав він.

На Донбасі ЗСУ також закріплюються на досягнутих рубежах. На напрямку Білогорівка – Шипилівка українські військові вели наступальні дії, де мали частковий успіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають успіхи на двох південних напрямках

Сили оборони продовжують вести наступ на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Ворог зосередив там основні зусилля на веденні оборони та недопущенні просування українських військ. РФ застосовує резерви, намагається відновити втрачене положення.

"На напрямках Новоданилівка – Роботине, Мала Токмачка – Вербове, Вільне Поле – Макарівка ЗСУ мали частковий успіх", – додав Ковальов.

На кордоні між Запорізькою та Донецькою областями точаться важкі бої. Населені пункти, ймовірно, переходять від однієї сторони до іншої. Проте Збройні сили продовжують просуватися, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі розповіли, де зараз точаться найважчі бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі