середа, 27 вересня 2017 16:04

У ДНР збирають дані про кожного користувача інтернету

У ДНР збирають дані про кожного користувача інтернету
Провайдерам в ДНР радять збирати прізвища, телефони та імейли користувачів. Фото: By24

Компанії, що надають інтернет в ДНР, отримали рекомендаційний лист від місцевого "міністерства зв'язку". У документі йдеться про необхідність персонального обліку всіх користувачів мережі в "республіці". Окупаційна влада хоче швидко ідентифіковувати людину за IP-адресою.

Про це повідомило видання "Depo.Донбас".

Ватажки ДНР виправдовують такий контроль "значною кількістю запитів у міністерство зв'язку від правоохоронних органів республіки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чистенько і бідненько": показали фото порожніх полиць супермаркету в окупованому Донецьку

"Ми рекомендуємо протягом шести місяців зберігати мінімальну інформацію. Це прізвище, ім'я, по батькові, електронну адресу та контактний номер телефону. Якщо до нас звертаються правоохоронні органи з якоюсь певною IP-адресою, і у них є підозри, що ця особа може бути причетна до будь-яких правопорушень, то ми за IP-адресою, за зберігання такої інформації, можемо звернутися із запитом до операторів та ідентифікувати, хто це", - сказав представник "мінзв'язку" Ігор Халепа.

Також Халепа зазначив, збір інформації про користувачів інтернету практикується у всьому світі та свідчить про розвиток ДНР як держави.

26 вересня бойовики відмовилися охороняти спостерігачів ОБСЄ у Горлівці. У штабі АТО вважають, так окупанти хотіли залякати моніторингову місію.

Зараз ви читаєте новину «У ДНР збирають дані про кожного користувача інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі