пʼятниця, 22 грудня 2017 11:42

У ДНР після Нового року всіх примусово зроблять "громадянами республіки"

У ДНР після Нового року всіх примусово зроблять "громадянами республіки"
"Український паспорт примусово обмінюють на громадянство "недореспубліки". Фото: ДНР24

Командування російсько-терористичного угруповання ДНР рекомендувало власникам українських паспортів здати документи в обмін на папір, який свідчить про "громадянство недореспубліки".

Про це розповів журналіст Олексій Чібісов, на своїй сторінці в Facebook.

"Після Нового року заміна паспорта буде обов'язковою. Всіх з українськими документами накажуть затримувати і відправляти у відділення "поліції". Те ж саме стосується і автомобільних номерів", - повідомив він.

За словами журналіста, це пов'язано з майбутньою мобілізацією.

"Терористам набагато зручніше готувати списки призовників не за захопленими у військкоматах документами, оскільки величезна кількість людей просто виїхала протягом трьох років війни", - розповів Чібісов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я все витримаю і нічого не боюся" – Савченко не боїться звинувачень у підтримці бойовиків

"За законами воєнного часу", в армію терористів планують забирати всіх.

"Нещодавно у військкомат викликали інваліда з двома малолітніми дітьми на руках. До речі, він уже проходив" строкову службу" 2014-го. Ходять чутки, що готуються до прориву фронту", - розповів Чібісов.

Глава невизнаної ДНР Олександр Захарченко досі має українське громадянство. Про це розповіли в Адміністрації президента України. Крім Захарченка, український паспорт не відібрали у бойовика Леоніда Пасічника та колишнього ватажка ЛНР Ігоря Плотницького. Українське громадянство залишилося у призначених Росією "керівників" анексованого Криму Сергія Аксьонова та Володимира Константинова.

Зараз ви читаєте новину «У ДНР після Нового року всіх примусово зроблять "громадянами республіки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі