вівторок, 06 вересня 2022 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Терор на Донеччині: окупанти скалічили людей у Бахмуті та Костянтинівці

За 5 вересня російські окупанти поранили чотирьох мирних жителів Донеччини.

Поранення отримали цивільні у Хромовому, Георгіївці, Бахмуті та Костянтинівці, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Facebook.

"Росія вбиває цивільних. Кожен воєнний злочинець буде покараний", – наголосив Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вибили росіян з позицій на Донбасі – що відомо

Водночас неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Від початку повномасштабного вторгнення терористи вбили щонайменше 800 мешканців Донеччини, ще 2021 особа зазнала поранень від рук загарбників.

Автор: t.me/pavlokyrylenko_donoda
  Росія вбиває мирних жителів
Росія вбиває мирних жителів

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув уранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Терор на Донеччині: окупанти скалічили людей у Бахмуті та Костянтинівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі