середа, 19 травня 2021 08:05

Таран хоче протиракетну систему, як в Ізраїлю: розглядають можливість закупівлі

Таран хоче протиракетну систему, як в Ізраїлю: розглядають можливість закупівлі
Жінка передає посилку ізраїльському солдату, коли поблизу, в Ашкелоні, видно протиракетну систему "Залізний купол". Систему використовують з березня 2011-го. ФОТО: Reuters

Міністерство оборони України розглядає можливість купівлі протиракетної системи на зразок "Залізного купола", яка діє в Ізраїлі.

Про це сказав міністр оборони України Андрій Таран під час візиту на підприємство "Мотор Січ". Повідомляє "Укрінформ".

"Останні події, що відбуваються в Ізраїлі, довели необхідність наявності в країні протиракетної оборони. Хотів би зазначити, що "Залізний купол" - один із найкращих зразків протиракетної оборони, але це лише складова, одна зі складових частин протиракетної оборони. Ще минулого року ми розпочали певні дії щодо створення протиракетної оборони України. Розглядаємо можливості придбання чогось на кшталт "Залізного купола",- сказав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залізний купол" не вбереже Україну від російських "Градів" - експерт

"Залізний купол" - мобільна система ППО Ізраїлю, призначена для перехоплення і знищення ракет малої дальності і 155-мм артилерійських снарядів, випущених з відстані від 4 до 70 км. Це перша система такого роду в світі. Розроблена компанією Rafael Advanced Defense Systems, працює за будь-яких погодних умов, включаючи туман, пилову бурю, низькі хмари і дощ.

Зараз ви читаєте новину «Таран хоче протиракетну систему, як в Ізраїлю: розглядають можливість закупівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі