середа, 04 травня 2022 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Свято на кістках: Путін готує "парад" у зруйнованому Маріуполі

Свято на кістках: Путін готує "парад" у зруйнованому Маріуполі
9 травня Маріуполь, за планами Кремля, має стати центром "урочистостей". Фото: eastnews.ua

Російські окупанти готують "парад" у зруйнованому Маріуполі.

У місто вже прибув перший заступник глави адміністрації президента Росії Володимира Путіна, відповідальний за питання внутрішньої політики РФ, Сергій Кирієнко, повідомила 4 травня пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Telegram.

"Відомо, що віднедавна саме він став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО. Основне завдання путінського чиновника – підготовка "урочистих заходів" до 9 травня. Відомо, що рашисти відмовляються від проведення "свята" в окупованому Донецьку, зокрема імітації "військового параду". Наразі в ОРДЛО не проводиться підготовчих до цього робіт", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог обстріляв жителів Донеччини з "Градів", танків і артилерії: є жертви

Саме тому Маріуполь, за планами Кремля, має стати центром "урочистостей". З цією метою у місті проводять термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів.

"Триває широкомасштабна пропагандистська кампанія, у ході якої росіянам демонструватимуть сюжети про "радість" місцевих жителів від зустрічі з окупантами. Для підготовки відповідних матеріалів Маріуполь відвідував рашистський пропагандист Володимир Соловйов та ватажок донецьких бойовиків Денис Пушилін", - інформує ГУР.

Президент країни-агресорки Росії Путін 9 травня замість так званої спеціальної воєнної операції може оголосити війну Україні.

Зараз ви читаєте новину «Свято на кістках: Путін готує "парад" у зруйнованому Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі