вівторок, 15 лютого 2022 16:43

Супутники "зловили" посилену активність російських військ біля кордонів України
5

Посилену активність російських військ, розташованих поблизу українських кордонів, зафіксувала зі своїх супутників приватна американська компанія Maxar Technologies.

Знімки зробили 13 та 14 лютого, до заяви російського міністерства оборони про відведення частини військ Західного та Південного військових округів, пише Reuters.

На кадрах видно, як на бази прибувають додаткові підрозділи військових, винищувачі, бомбардувальники та військові гелікоптери.

Група вантажівок та військової техніки залишають полігон у Єльні, РФ
Фото: Maxar Technologies
Вантажні вагони на залізничній станції в Єльні, РФ. Видно пересувні артилерійські установки та важку військову техніку
Група військових гелікоптерів на полігоні біля озера Донузлав, окупований Крим
Намети військових і військова техніка на полігоні біля Речниці, РБ
Група військових гелікоптерів на полігоні поблизу Бєлґорода, РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зібрала 70% військ, необхідних для вторгнення - Reuters

Однак, на деяких знімках видно, як кілька підрозділів залишають наявні полігони та формують ешелони щодо відправки військ.

Maxar Technologies фотографують місцерозташування російських військ на території Білорусі, західних областей Росії та тимчасово окупованого Кримського півострова.

Reuters не змогли знайти незалежні джерела, щоб підтвердити дані супутникових знімків.

Maxar Technologies стежить за російськими військами з листопада 2021 року та оприлюднює свої знімки для журналістів та громадськості. 4 лютого компанія оприлюднила подібний звіт зі світлинами, на яких видно, що військові підрозділи озброєні ракетами, реактивними системами залпового вогню та штурмовиками. Вони розгорнуті в трьох локаціях в Білорусі — Єльська, Речиці та Лунинця — у межах близько 50 кілометрів від кордону з Україною.

15 лютого в Росії заявили про відведення частини військових від кордону України "після закінчення навчань". Підрозділи Південного й Західного військових округів РФ почали завантажувати на транспорт. Сьогодні вони вирушать у місця базування.

Зараз ви читаєте новину «Супутники "зловили" посилену активність російських військ біля кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі