пʼятниця, 18 травня 2018 13:11

"Створюють жорсткі умови" - експерт про загострення на Донбасі

"Створюють жорсткі умови" - експерт про загострення на Донбасі
Бойовики навмисне провокують загострення, щоб Росія могла звинуватити Україну в недтриманні домовленостей. Фото: 112 Україна

Обстріли школи у місті Світлодарськ – це намагання Росії зробити умови на Донбасі жорсткішими, аби спровокувати ЗСУ на рівноцінну відповідь та звинуватити у порушення Мінських домовленостей.

Так вважає військовий експерт Олег Жданов.

"Обстріли проросійськими бойовиками мирних жителів – намагання РФ створити жорсткішими умови, щоб ми відповіли. Кремль хоче показати, що Україна, а не Росія порушує Мінські угоди. Якщо стріляють по нашим бойовим позиціям, можна дати наказ не відкривати вогонь у відповідь. А на обстріли мирних жителів ЗСУ змушена відповідати, щоб придушити вогневі точки супротивника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині під час обстрілу загинув хлопець із батьком

Ближче до Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в Росії, ситуація на фронті стане спокійнішою. Тому що загострення відлякає західних високопоставлених гостей і туристів. Особливо, якщо в ЄС скажуть, що не рекомендують їхати на чемпіонат через загострення бойових дій на Донбасі", - сказав Жданов.

Проросійські терористи ДНР о 9:30 обстріляли Світлодарську школу, коли там знаходилися діти. Снаряд дивом не травмував учнів молодших класів.

Зараз ви читаєте новину «"Створюють жорсткі умови" - експерт про загострення на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі