субота, 31 березня 2018 15:15

Штурм приміщень та гасіння пожеж: як навчались офіцери-авіатори
14

На Львівщині завершилися навчальні збори з командирами авіаційних ескадрилій, батальйонів та дивізіонів повітряного командування "Захід".

Проведені заняття зі спеціальної, інженерної, тактичної, медичної та психологічної підготовки
Фото: Повітряне командування "Захід"
Заняття проводились з урахуванням досвіду, набутого в АТО
Проведені заняття зі спеціальної, інженерної, тактичної, медичної та психологічної підготовки
Особливу увагу приділяли відновленню боєздатності підрозділів та перегляду тактики їх дій
Розглянули організацію пожежної безпеки

Заняття проводились з урахуванням досвіду, набутого авіаційними підрозділами, підрозділами зенітних ракетних військ, радіотехнічних військ, військ зв'язку та радіоелектронної боротьби в антитерористичній операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муженко протестував нову снайперську гвинтівку для ЗСУ

Особливу увагу приділяли відновленню боєздатності підрозділів та перегляду тактики їх дій.

"Проведені заняття зі спеціальної, інженерної, тактичної, медичної та психологічної підготовки. До частини з них залучені фахівці з ДСНС України, Нацгвардії та підрозділів спеціального призначення", - розповів командир Повітряного командування "Захід", генерал-майор Олексій Марченко

Частина практичних занять провели на полігоні Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

"Військовослужбовцям показали порядок дій у складі груп прикриття, евакуації та надання невідкладної допомоги пораненим під час бойових дій. Вчили шукати саморобні вибухові пристрої, переміщуватись по замінованій місцевості. Також розглянули питання вироблення психологічної стійкості до артилерійського вогню та авіаційних ударів", - розповіла прес-офіцер ПвК "Захід," майор Ірина Баранова.

Окремо розглянули організацію повсякденної діяльності та служби в окремих підрозділах, як то облік, зберігання зброї, організацію харчування особового складу, сезонного обслуговування техніки та пожежної безпеки. Продемонстрували можливості новітніх засобів зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В сніг і мороз, вдень і вночі: українські пілоти винищувачів не припиняють польоти

Представник Військової служби правопорядку ЗСУ майор Володимир Скорупський під час заняття з обліку, зберігання стрілецької зброї та боєприпасів у підрозділах розповів про нюанси змін до наказів. На прикладах зі служби в зоні АТО обґрунтував необхідність удосконалення методичних рекомендацій та інструкцій.

На завершення зборів командири взяли участь в показовому занятті зі знешкодження диверсійних груп, штурму і зачистки приміщень, до якого залучили представників Військової служби правопорядку.

Витрати на розмінуванням всього Донбасу можуть перевищити 800 мільйонів доларів

Зараз ви читаєте новину «Штурм приміщень та гасіння пожеж: як навчались офіцери-авіатори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі