четвер, 01 квітня 2021 07:15

США звинуватили Росію в загостренні ситуації на Донбасі

США звинуватили Росію в загостренні ситуації на Донбасі
Росія звозить бойову техніку до кордонів із УКраїною. Фото: скріншот із відео t.me/Krasnodarskiy_kray

Сполучені Штати стурбовані загостренням ситуації на Донбасі - останніми порушеннями Росією режиму припинення вогню і пересуванням російських військ біля кордону з Україною.

Зараз ці питання активно обговорюються, зокрема з союзниками у НАТО. Про це на брифінгу заявив спікер Пентагону Джон Кірбі.

"Ми стурбовані останньою ескалацією російської агресії на сході України, включаючи порушення режиму припинення вогню. В результаті якого 26 березня загинули 4 українських солдатів і ще двоє були поранені", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снайпер окупантів зізнався, що Росія перекидає на Донбас додаткові сили

Кірбі додав, що дестабілізуючі дії Росії підривають усі зусилля з деескалації, досягнуті раніше за посередництва ОБСЄ. І це стосується також останніх повідомлень українських військових про пересування російських військ на кордоні.

Він також підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальній цілісності України на тлі агресії Російської Федерації на Донбасі і в Криму.

Президент РФ Володимир Путін у режимі відеоконференції обговорив ситуацію на Донбасі з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Обговорення велося без участі президента України Володимира Зеленського. Путін заявив, що Україна повинна виконувати всі досягнуті домовленості, в які входять "налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом".

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили Росію в загостренні ситуації на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі