середа, 31 березня 2021 07:33

Без Зеленського: Макрон, Меркель і Путін обговорили ситуацію на Донбасі

Без Зеленського: Макрон, Меркель і Путін обговорили ситуацію на Донбасі
Президент РФ Володимир Путін заявив, що саме Україна провокує ескалацію збройного протистояння. Фото: facebook.com/pg/mva.gov.ua

Президент РФ Володимир Путін у режимі відеоконференції обговорив ситуацію на Донбасі з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Обговорення велося без участі президента України Володимира Зеленського.

Путін заявив, що Україна повинна виконувати всі досягнуті домовленості, в які входять "налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом" і "врегулювання правових аспектів особливого статусу Донбасу". Також він заявив, що саме Україна провокує ескалацію збройного протистояння. Про це повідомляється на сайті Кремля.

У свою чергу Меркель і Макрон закликали Росію взяти на себе зобов'язання по стабілізації режиму припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляється на сайті Єлисейського палацу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снайпер окупантів зізнався, що Росія перекидає на Донбас додаткові сили

"Було наголошено на необхідності того, щоб Росія взяла на себе тверде зобов'язання по стабілізації режиму припинення вогню в Україні та виробленню шляхів виходу з кризи відповідно до Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

На сайті уряду Німеччини повідомляється, що Макрон і Меркель закликали провести переговори в нормандському форматі щодо реалізації Мінських домовленостей.

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що може назвати президента Росії Володимира Путіна вбивцею. Так він відповів на відповідне запитання журналіста. За його словами, Росія не поважає територіальну цілісність сусідніх держав, таких як Україна.

Зараз ви читаєте новину «Без Зеленського: Макрон, Меркель і Путін обговорили ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі