пʼятниця, 03 лютого 2023 02:01

США радять ЗСУ відійти від Бахмута – Bloomberg

США радять ЗСУ відійти від Бахмута – Bloomberg
ЗСУ доведеться відійти з Бахмута. Фото: Слово і Діло

Американські високопосадовці радять українцям тягнути час та відійти від Бахмута, щоб дочекатися зброї та зібрати ресурси для весняного наступу. Відступ не матиме значного стратегічного впливу на війну.

Згідно з оцінками американських і європейських офіційних осіб, російський наступ на сході України неминучий, навіть "за умови відмови Києва від додаткових поставок зброї для власного наступу на півдні навесні", пише Bloomberg.

Очікується, що з Бахмута Росія просуватиметься до Слов'янська і Краматорська.

"Її військам навряд чи вдасться захопити всю східну частину Донецької області найближчим часом, зважаючи на величезні розміри території", – додають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала, де в Україні йдуть найгарячіші бої: свіжа карта

Американський чиновник заявив, що Україна навряд чи зможе повернути Крим найближчим часом.

Проте, якщо Україні вдасться повернути собі територію на півдні в районі Мелітополя і розділити російські кордони між Кримом і сходом країни до кінця літа, Київ створить підгрунтя для кількох важких місяців для Путіна і його військ.

Також існує думка, що росіяни вчаться на помилках.

"Росія відвела техніку з районів, що знаходяться в межах досяжності далекобійної артилерії, побудувала більше оборонної інфраструктури, такої як загородження і траншеї в північному Криму, і розмістила більше мін. За словами високопосадовця НАТО, вона також використовує коротші логістичні лінії"", – пише видання.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав до нової військової допомоги Україні з боку країн НАТО, адже очікує наступу Росії на сході чи на півдні.

Він вважає, що Росія може пов'язати новий наступ до річниці повномасштабного вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «США радять ЗСУ відійти від Бахмута – Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі